Hämeenkatu ja sen miljoona ongelmaa.

Miten Tamperetta voisi kehittää vielä paremmaksi kaupungiksi
Post Reply
jeti-
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 5:22 pm

Hämeenkatu ja sen miljoona ongelmaa.

Post by jeti- » Thu Mar 03, 2011 4:01 pm

Jos minä saisin päättää niin hämpin valmistuttua hämeenkatu autottomaksi ja kunnolliset pyörätiet siihen autotien tilalle.

Tarkka
Posts: 3
Joined: Fri Dec 17, 2010 4:51 pm

Re: Hämeenkatu ja sen miljoona ongelmaa.

Post by Tarkka » Thu Mar 03, 2011 8:40 pm

Aihe on kiinnostava ja kukaan tuskin kiistää etteivätkö kävelykadut olisi viihtyisiä. Seuraavan kysymyksen heittäisin kuitenkin ilmaan: Jos hämppi olisi kävelykatu, niin minne paikallisbussien liikenne siirrettäisiin keskustorilta? Bussikaistat olisivat kuitenkin melkolailla pakollisia liikenteen sujuvuuden takaamiseksi, eikä riittävän leveitä katuja ole helppoa löytää muualta. Entä miten hämeenkadun varrella olevien yritysten logistiikka hoidettaisiin?

jeti-
Posts: 5
Joined: Mon Feb 28, 2011 5:22 pm

Re: Hämeenkatu ja sen miljoona ongelmaa.

Post by jeti- » Mon Mar 07, 2011 3:20 pm

Tarkka wrote:Aihe on kiinnostava ja kukaan tuskin kiistää etteivätkö kävelykadut olisi viihtyisiä. Seuraavan kysymyksen heittäisin kuitenkin ilmaan: Jos hämppi olisi kävelykatu, niin minne paikallisbussien liikenne siirrettäisiin keskustorilta? Bussikaistat olisivat kuitenkin melkolailla pakollisia liikenteen sujuvuuden takaamiseksi, eikä riittävän leveitä katuja ole helppoa löytää muualta. Entä miten hämeenkadun varrella olevien yritysten logistiikka hoidettaisiin?
Bussit voi keskittää sinne "bussiasemalle" ratinaan. Sinnehän rakennettiin juuri upea siltakin niin olis sillekin käyttöä.

Yritysten logistiikka hoitunee samalla tavalla ku kaikkien muidenkin kävelykatujen firmoilla, ajetaan sillä kuormurilla sitä kävelykatua kun on pakko. :)
Tahi sitten luovempi ratkaisu, sen hämpin tunnelin kautta.

Jokatapauksessa 4 kaistaa hämeenkadulla on ihan järjetön määrä.

Juno
Posts: 2
Joined: Thu Jan 20, 2011 6:40 pm

Re: Hämeenkatu ja sen miljoona ongelmaa.

Post by Juno » Wed Mar 09, 2011 8:09 pm

Voin allekirjoittaa tuon että neljä kaistaa hämeenkadulla on liikaa. Tulee ihan liian levoton olo kun autoja viuhuu ohi, ja se tekee koko keskustasta paljon vähemmän viihtyisän.

Ongelma on kuitenkin että minne liikenne siirtyisi hämeenkadulta ja tähän heittäisin oman villin ehdotukseni: Mitä jos se siirtyisi maan alle? Kallista -varmasti, mutta hyödyt näkyisivät ajan myötä suurina. Samalla voitaisiin rakentaa parkkitilaa maan alle ja kenties myös se paljon puhuttu metro voisi sopia samaan hankkeeseen..ajatuksena että jos kerran maan alla möyritään joka tapauksessa niin tässä voisi olla synergiahyötyjä saatavilla.

Mitäs sanotte moisesta?

Tappara
Posts: 39
Joined: Thu Jan 20, 2011 6:49 pm

Re: Hämeenkatu ja sen miljoona ongelmaa.

Post by Tappara » Sat Jan 02, 2016 12:26 am

Millä mielellä nyt olette kun puolet hämeenkadusta on rauhoitettu autoliikenteeltä? Onko toimiva ratkaisu? Jos on, niin onko riittävä vai pitäisikö myös bussiliikenne saada pois?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest